Szájápolás

Két fogmosás között a fogak felületén a szájüregben is jelen lévő normál flórából folyamatosan rakódnak le a baktériumok. Ha ez hosszabb ideig háborítatlanul történik, akkor ez a baktériumfelhalmozódás (lepedék) lesz a felelős a fogszuvasodás, valamint az ínygyulladás, és súlyosabb esetben a fogágybetegség kialakulásáért. Ráadásul az általános egészségi állapotunkat is befolyásolja, hogy milyen a szájhigiéniánk. Egy kezeletlen ínygyulladás kaput nyit a szervezetünk felé. A seben keresztül a véráramba jutó toxinok gyengítik az immunrendszert, növelik a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség kialakulásának, sőt, akár a koraszülés előfordulásának kockázatát is. Így már érthető, hogy miért olyan fontos, hogy a lepedéket maradéktalanul eltávolítsuk a fogainkról.

A cél, hogy hatékonyan eltávolítsuk a lepedéket anélkül, hogy fogainkat vagy ínyünket megsértenénk.

 

  1. Curaprox CS 5460 ultra soft fogkefékA fogaink látható felszíneit (külső és belső felület, rágófelszín) fogkefével tisztíthatjuk meg. Fogmosáskor különösen figyeljünk az ínyszéli területre, hiszen ez a kis árok, ahol a fog és íny találkozik, kiváló búvóhelyet jelent a baktériumok számára. Ezt a területet úgy tudjuk a leghatékonyabban megtisztítani, ha a fogkefénket kb. 45°-os szögben tartva - így a sörtéket az ínyszéli barázdába bevezetve - finom körkörös mozdulatokkal távolítjuk el a lepedéket.
    Ahhoz, hogy a fenti technikával ne sértsük meg az ínyt és a fognyaki területet, válasszuk a svájci CURAPROX CS 5460 ultra soft fogkefét, ami az átlagosnál akár 10x több puha sörtét tartalmaz és így egy mozdulattal több lepedéket távolít el sérülésmentesen.  2. Tökéletes szájápolásA tökéletes szájápoláshoz elengedhetetlen még a fogközök tisztítása, ahonnan fogköztisztító kefével tudjuk egyszerűen és sérülésmentesen eltávolítani a lerakódott lepedéket. A svájci CURAPROX CPS fogköztisztító kefék tökéletesen kitöltik, és egy mozdulattal megtisztítják a fogközi rést, amivel megelőzhető az ínygyulladás és fogszuvasodás kialakulása.  3. Curasept ADSBizonyos helyzetekben a plakk mechanikai eltávolítása korlátozott vagy nem megoldható. Ilyenkor a kémiai plakk kontrol segíthet kiegészíteni vagy átmenetileg helyettesíteni a mechanikai tisztítást. A vérző íny, ínygyulladás megelőzésére és kezelésére használjunk Curasept ADS® szájöblögetőt vagy fogkrémet. A Curasept ADS® az első olyan klórhexidin tartalmú termékcsalád, amely szinte mellékhatás nélkül képes megakadályozni a plakk képződését.
A svájci CURAPROX a család minden tagja számára kínál megfelelő szájápolási eszközt.
További információ: www.tokeletesszajapolas.hu

Hírek

Száraz szem

Száraz szem

Egyedülálló kombináció a szemszárazság kezelésére!

SARS-CoV-2

SARS-CoV-2
 

A Sager Pharma által forgalmazott orrspray hatékonyságát vizsgálták SARS-CoV2 esetében.