Izom- és ízületi fájdalom

Az izom- és ízületi fájdalommal kísért mozgásszervi betegségek a civilizációs betegségek közé tartoznak, amelyek hazai előfordulása magas: a lakosság 15-20%-ánál diagnosztizálható valamely formája.
A mozgásszervi betegségek jellemzője a fájdalom, amely a gyulladás egyik vezető tünete a duzzadt, melegebb hőmérsékletű, bevörösödött képletek jelenléte mellett. A nappali és/vagy éjszakai fájdalom mellett a mozgáskorlátozottság tünetei azok, amelyek jelentősen rontják a betegek életminőségét.

A gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelések egyaránt segíthetnek a gyógyulásban. Gyógyszeres kezelés során a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő készítmények képezik a terápia alapját. A megfelelő nem-szteroid fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő (NSAID) terápia megválasztása során mérlegelendő szempontok közé tartozik az elérendő hatáserősség, a terápia időtartama (akut vagy krónikus betegségről van-e szó), az egyéni kórtörténet az allergiás, illetve gasztrointesztinális előzmények miatt, a szív-érrendszeri (kardiovaszkuláris) és gyomor-bélrendszeri (gasztrointesztinális) rizikófaktorok felmérése, a vese és májfunkciók épsége, a kísérőbetegségek és a beteg egyéb gyógyszerei. A szempontok közül kiemelendő a biztonságosság, hiszen az NSAID-ok több mint 100 éves alkalmazása során terápiás hatásuk mellett egyre inkább ismertebbé váltak mellékhatásaik is.

A Sager Pharma mind az akut, mind a krónikus fájdalom kezelésére kínál megoldásokat, helyi, valamint szájon át szedett (per os) készítmények formájában. A helyileg alkalmazható fájdalomcsökkentő és gyulladásgátló tapaszok mellett a kardiovaszkuláris és gasztrointesztinális mellékhatások előfordulási esélye csökken az alacsonyabb vér- (szérum) koncentrációnak köszönhetően.


A Sager Pharma által forgalmazott helyi fájdalomcsökkentő és gyulladásgátló tapaszok technológiája időben elnyújtott felszívódást és jó illeszkedést biztosít a hatás és a tolerálhatóság növelése céljából.


A szájon át szedett NSAID készítmények közül kedvező hatás/mellékhatás aránnyal rendelkező hatóanyag érhető el, amely optimális terápiás lehetőség a mozgásszervi fájdalom és gyulladáscsökkentés területén.

Hírek

Száraz szem

Száraz szem

Egyedülálló kombináció a szemszárazság kezelésére!

SARS-CoV-2

SARS-CoV-2
 

A Sager Pharma által forgalmazott orrspray hatékonyságát vizsgálták SARS-CoV2 esetében.