Ideos

IDEOS® 500 mg/400 NE rágótabletta - csontritkulás megelőzésére és kezelésére

Az Ideos rágótabletta ajánlott a csontképzéshez és a normális csontanyagcseréhez nélkülözhetetlen kalcium és D3-vitamin hiányának megelőzésére és kezelésére. Ajánlott továbbá a kalcium és a D-vitamin pótlására a csontritkulás kezelésének kiegészítéseként.

Az Ideos rágótabletta kalcium-karbonátot és D3-vitamint tartalmaz.

Csontritkulásnak (oszteoporózis) nevezzük a csontok tömegének és mésztartalmának csökkenését, amely fokozott törékenységgel, a kóros és a spontán törések kockázatának fokozódásával jár.

A csonttömeg az életkortól függően változik, fiatalkorban a csont tömegét növelő építő folyamatok vannak túlsúlyban, később az arány megfordul.

Ha a csontépítő sejtek és a csontlebontást végző sejtek működésének egyensúlya megbomlik, akkor nagyobb mértékű csontvesztés következhet be, és csontritkulás alakulhat ki. Ez pl. a változó korban levő nőknél gyakran előfordul.

Az Ideos egy olyan készítmény, amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és D3-vitamint a megfelelő mennyiségben tartalmazza.

Adagolás

A szokásos adag naponta 2x1 rágótabletta.


Hatóanyagok

Rágótablettánként 500 mg kalcium (1250 mg kalcium-karbonát formájában) és 400 NE (10 mikrogramm) kolekalciferol (D3-vitamin).

Csomagolás

2x15 db rágótabletta

Ideos

Ideos rágótabletta: 1 485 Ft*

(*Gyógyszertári átlagár. Forrás: IMS)

 

A készítmény alkalmazása előtt olvassa el a teljes betegtájékoztatót, melyet az alábbi linkre kattintva érhet el.

Betegtájékoztató

=> ¤ <=

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírek

Gyors segítség az allergiásoknak

Gyors segítség az allergiásoknak

Kerülje el az utazás alatti kellemetlenséget!

Az "utazók hasmenése" jól ismert egészségügyi veszély. Legtöbben a téli vagy nyári kikapcsolódás során találkoznak ezzel a nagyon kellemetlen problémával, amely akár tönkre is teheti az utazásukat. Fontos, hogy ismerjük a kiváltó okokat és a megelőzés lehetséges módjait, így legtöbbször elkerülhetővé válik a probléma megjelenése. Ha mégis bekövetkezik, alapvető ismeretekkel és egy jól összeállított úticsomag segítségével sokkal könnyebben átvészelhetjük.

Megérkezett a Salonpas gyógyszeres tapasz – új kampánnyal jelentkezett a Sager Pharma

Megérkezett a Salonpas gyógyszeres tapasz – új kampánnyal jelentkezett a Sager Pharma

2016-ban új taggal bővült a Salonpas család. A kisméretű  20 db-os Salonpas tapasz és a nagyobb méretű, 2 db-os Salonpas tapasz mellett már elérhető az új, 5 db-os Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz is.

Az új Salonpas gyógyszeres tapasz bevezetése alkalmából megújult a Salonpas márka arculata is.