Ideos

IDEOS® 500 mg/400 NE rágótabletta - csontritkulás megelőzésére és kezelésére

Az Ideos rágótabletta ajánlott a csontképzéshez és a normális csontanyagcseréhez nélkülözhetetlen kalcium és D3-vitamin hiányának megelőzésére és kezelésére. Ajánlott továbbá a kalcium és a D-vitamin pótlására a csontritkulás kezelésének kiegészítéseként.

Az Ideos rágótabletta kalcium-karbonátot és D3-vitamint tartalmaz.

Csontritkulásnak (oszteoporózis) nevezzük a csontok tömegének és mésztartalmának csökkenését, amely fokozott törékenységgel, a kóros és a spontán törések kockázatának fokozódásával jár.

A csonttömeg az életkortól függően változik, fiatalkorban a csont tömegét növelő építő folyamatok vannak túlsúlyban, később az arány megfordul.

Ha a csontépítő sejtek és a csontlebontást végző sejtek működésének egyensúlya megbomlik, akkor nagyobb mértékű csontvesztés következhet be, és csontritkulás alakulhat ki. Ez pl. a változó korban levő nőknél gyakran előfordul.

Az Ideos egy olyan készítmény, amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és D3-vitamint a megfelelő mennyiségben tartalmazza.

Adagolás

A szokásos adag naponta 2x1 rágótabletta.


Hatóanyagok

Rágótablettánként 500 mg kalcium (1250 mg kalcium-karbonát formájában) és 400 NE (10 mikrogramm) kolekalciferol (D3-vitamin).

Csomagolás

2x15 db rágótabletta

Ideos
Az Ideos rágótabletta ajánlott bruttó fogyasztói ára: 1 482 Ft

A készítmény alkalmazása előtt olvassa el a teljes betegtájékoztatót, melyet az alábbi linkre kattintva érhet el.

Betegtájékoztató

=> ¤

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírek

Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt

Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt

Oktatóvideó a fájdalomcsillapító tapasz felhelyezéséről

 Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt 

Az alábbi videók egyszerűen, lépésről lépésre mutatják be a tapaszok helyes alkalmazását:

Allergia ősszel is?

Allergia ősszel is?


Az ősz beköszöntével sajnos még nem ér véget az allergia szezon, hiszen a parlagfű, a kender és az üröm-félék akár októberig is virágozhatnak.

A pollenszezont követően az őszi és téli időszakban is előfordulhatnak allergiás panaszok, hazánkban sokakat érint a nem évszakhoz kötött, egész éven át tartó, úgynevezett „perenniális” allergia.

Leggyakrabban a fűtési szezon kezdetével újul ki a háziporatka-allergia, de nem ritka a penészgomba és az állatszőr allergia sem.