Útipatika a Sager ajánlásával - Mi kerüljön a gyógyszeres dobozba?

 

útipatika


Minden utazás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen gyógyszereket viszünk magunkkal, egy jól összeállított útipatika sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket.

Milyen problémák adódhatnak az utazás során, és hogyan készülhetünk fel ezekre?

Hasmenés

A hasmenés a nyári és koraőszi időszakban a belföldi és a külföldi utazások során egyaránt nagyon gyakori, ezért a hasmenés elleni készítmények elengedhetetlen részei a gyógyszeres csomagnak. Az Imorevin tabletta olyan készítmény, amely két hatóanyag kombinációjával enyhíti a görccsel és puffadással járó heveny hasmenés tüneteit.

 

Allergia, csalánkiütés, rovarcsípés

Allergiát okozhatnak az adott térség légterében található allergén pollenek. Előfordulhat a szálláshelyen nagyobb mennyiségben poratka, nedvesebb szobában penészgomba is, valamint a környéken élő állatok szőre is kiválthat allergiát az arra érzékenyeknél.

A csalánkiütést kiválthatják allergének (leggyakrabban étel, gyógyszer, ritkábban pollenek, toll, szőr, selyem) növényi anyagok (pl. csalán) rovarcsípés vagy fizikai hatások (dörzsölés, hideg, meleg, napfény). A rovarcsípés során előfordulhat az egész testre kiterjedő viszketés. Egyeseknél a méh- és darázscsípés okozhat súlyos allergiás reakciót is, ilyenkor minden esetben azonnali orvosi ellátás szükséges.

A Revicet szopogató tabletta hatékonyan enyhíti mind a szezonális mind az egész éven át tartó allergiás nátha orr- és szemtüneteit, valamint a csalánkiütés tüneteit. Kellemes alma ízű, és szopogató tabletta formájának köszönhetően víz nélkül is bevehető, így praktikus segítség az utazás alatt. Már 6 éves kortól adható. 

Megfázás

Megfázás során C-vitaminra, orrcseppre, torokfertőtlenítőre, köhögéscsillapítóra, láz- és fájdalomcsillapítóra lehet szükség a tünetek enyhítésére. Az orrspray-k közül hasznos útitárs a Carrevir orrspray, amely beburkolja a megfázást okozó vírusokat, így megakadályozva azok orrnyálkahártyához történő tapadását és következményes szaporodását. A Carrevir orrspray lerövidíti a megbetegedések lefolyási idejét és enyhíti a megfázásos tünetek (orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, köhögés, torokfájás, fejfájás, borzongás, izomfájdalom) súlyosságát. A Halset szopogató tabletta hatóanyaga baktérium- és gombaölő hatású, szedése torokgyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás, rekedtség esetén javasolt.

Fájdalomcsillapítás

A fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők közül olyan gyógyszert érdemes vinni, amely többféle problémára is nyújt megoldást. A Seractil Dolo filmtabletta fejfájás, hátfájás, menstruációs fájdalom, fogfájás, reumás izomfájdalmak valamint meghűléses és influenzás tünetek, mint torokfájás és láz enyhítésére javasolt.

Az izmok megerőltetése, húzódása vagy rándulása esetén a helyileg ható fájdalomcsillapító tapaszok és krémek is segíthetnek a tünetek enyhítésében. A Salonpas tapasz 8-12 órán keresztül enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat. További előnye, hogy pontosan adagolható, nappal és éjszaka is folyamatos hatóanyag leadást biztosít.

Sérülés vagy baleset

Fertőtlenítőszer, ragtapasz, kötszer, égés esetén égés elleni spray vagy kenőcs javasolt az úti csomagba. A hámosító és sebgyógyító kenőcsök is jó szolgálatot tehetnek, kidörzsölődések, horzsolások kezelésére.

Fényvédelem

Bőrünknek a megfelelő fényvédelem felhős időben is fontos, hiszen az UV sugárzás ekkor is jelen van. A fényvédelemben segíthet a megfelelő, könnyű hosszú ruházat, kalap, kendők, napszemüveg, stb. viselése illetve emellett a fényvédő krémek is. Ne becsüljük alá ezek fontosságát!

Utazás során fellépő szemszárazság

A hosszabb repülőutak alkalmával a szem gyakran kiszárad. Az égő, csípő érzés enyhíthető műkönny használatával. A Hyabak szemcsepp nedvesítő cseppjei csökkentik a szemben levő kellemetlen érzést, megvédik a szemfelszínt az utazás során fellépő környezeti hatásoktól. A Hyabak nem tartalmaz tartósítószert.

 

A fentieken túl természetesen a rendszeresen szedett gyógyszereket – például vérnyomáscsökkentő, fogamzásgátló, inzulin stb. – mindig vigyük magunkkal!

 

A cikkben megnevezett vény nélkül kapható készítmények:

Imorevin® 2 mg/125 mg tabletta: loperamid és szimetikon hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Revicet® és Revicet® Akut 10 mg préselt szopogató tabletta: cetirizin-dihidroklorid hatóanyag tartalmú gyógyszer.

Seractil® Dolo 300 mg filmtabletta: dexibuprofén hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.

Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz: metil-szalicilát és levomentol hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.

Halset 1,5 mg préselt szopogató tabletta: cetilpiridinium-klorid hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!


Carrevir orrspray: orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz. CE0482

Hyabak szemcsepp: orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz. CE0459

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Hírek

Új készítmény a normál porcképződésért

Új készítmény a normál porcképződésért

A Sager Pharma sok éves tapasztalattal rendelkezik reumatológiai kórképek kezelésében és a fájdalomcsillapítás területén. 

Útipatika a Sager ajánlásával - Mi kerüljön a gyógyszeres dobozba?

Útipatika a Sager ajánlásával - Mi kerüljön a gyógyszeres dobozba?
 


Minden utazás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen gyógyszereket viszünk magunkkal, egy jól összeállított útipatika sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket.