Salonpas fájdalomcsillapító tapasz a világ élvonalában

Az Euromonitor International nemzetközi piackutató cég vizsgálata alapján a Salonpas a világ 1. számú vény nélkül kapható fájdalomcsillapító tapasza – jelentette be az idén 170. születésnapját ünneplő japán gyártó, a Hisamitsu Pharmaceutical.

Salonpas fájdalomcsillapító tapasz a világ élvonalában

Az elismerés az Euromonitor nemzetközi piackutatási eredményein alapul, amelyek a 2017. március-áprilisi értékesítési eredményeket vizsgálták. A világ tapasz értékesítésének 70%-át adó országokban a kutatócég kereskedelmi interjúkat folytatott a gyártókkal, nagykereskedőkkel, illetve ellenőrizték a kiskereskedelmi üzletek készletét is. Országonként és tapaszmárkánként elemezték az értékesítési adatokat, és ezen eredmények alapján a Salonpas-t találták a vezető vény nélkül kapható tapasz márkának.

A Hisamitsu vállalat alapvető célkitűzése, hogy készítményeivel világszerte hozzájárulhasson a „minőségi élethez", és fontos küldetése a „tapasz kultúra" terjesztése. A Salonpas 1934-ben történt bevezetése óta Japánban a tapaszos fájdalomcsillapítás napjainkra már előtérbe került a gyomor-bél rendszert terhelő, szájon át szedhető készítményekhez képest. A Salonpas olyannyira a tradicionális gyógymód részévé vált Japánban, hogy a Salonpas-nak a Japán Évforduló Bizottság által jegyzett hivatalos ünnepnapja van, amelyet minden évben május 18-án ünnepelnek.

Magyarországon a Salonpas készítményeket a Sager Pharma Kft. forgalmazza. 2016-ban új taggal bővült a Salonpas család. A 20 db-os Salonpas tapasz és a nagyobb méretű, 2 db-os Salonpas tapasz mellett már elérhető az új, TDDS* technológiát alkalmazó 5 db-os Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz is.

*Transdermal Drug Delivery System

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Salonpas

Hírek

Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt

Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt

Oktatóvideó a fájdalomcsillapító tapasz felhelyezéséről

 Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt 

Az alábbi videók egyszerűen, lépésről lépésre mutatják be a tapaszok helyes alkalmazását:

Allergia ősszel is?

Allergia ősszel is?


Az ősz beköszöntével sajnos még nem ér véget az allergia szezon, hiszen a parlagfű, a kender és az üröm-félék akár októberig is virágozhatnak.

A pollenszezont követően az őszi és téli időszakban is előfordulhatnak allergiás panaszok, hazánkban sokakat érint a nem évszakhoz kötött, egész éven át tartó, úgynevezett „perenniális” allergia.

Leggyakrabban a fűtési szezon kezdetével újul ki a háziporatka-allergia, de nem ritka a penészgomba és az állatszőr allergia sem.