Salonpas

Salonpas® tapasz - Tapassza le a fájdalmat!

A Japán Salonpas tapasz fájdalomcsillapító hatású gyógyszeres tapasz, amely

  • ízületi fájdalom,
  • rándulások, ficamok,
  • derékfájdalom,
  • vállmerevség

esetén ajánlott a fájdalom enyhítésére.

A Salonpas tapasz egy minőségi japán termék, melyet a Hisamitsu cég fejlesztett ki és gyárt 1934 óta. Japánban lokális fájdalomcsillapításra 90%-ban tapaszt használnak, és csak 7%-ban krémeket. Elmondható, hogy Japánban 100 fogyasztóból átlagosan 98 ismeri a Salonpas márkanevet.


A Salonpas készítmények hatóanyagai a metil-szalicilát, a mentol és a tokoferil-acetát (E-vitamin), valamint a kámfor. A hatóanyagok természetes, eredetileg növényekből kivont anyagok származékai.

A metil-szalicilát a szalicilsav származéka, mely a népi gyógyászatban is régóta használatos, eredetileg fűzfakéregből nyerték ki, de több növényben is megtalálható. A metil-szalicilát az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik, hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.

A mentol és a kámfor ugyanakkor a bőrben lévő tapintás-, nyomás-, fájdalom-, meleg- és hidegérzékelő receptorokra is hat és kellemes hűvösségérzetet kelt. A nem-szteroid gyulladásgátló hatáson túl ez a bőrizgató mechanizmus eredményezi a Salonpas fájdalomcsillapító, izomlazító és vérkeringést fokozó hatását.

A tapasz forma előnye a krémmel szemben, hogy biztosítja a megfelelő hatóanyag-eloszlást, és a folyamatos felszívódást. Így pont a megfelelő mennyiségű hatóanyag jut el a fájdalmas területre. A Salonpas tapasz hatását folyamatosan fejti ki, a hatóanyagok 8 órán keresztül fokozatosan szívódnak fel. A tapasz erős ragasztóanyagának köszönhetően mozgás, sportolás közben is biztonságosan a helyén marad, ellenben könnyedén eltávolítható. Hatóanyaga nem dörzsölődik le, nem kenődik el, és a kezelt felületen viselt ruházatot sem szennyezi.

Hatóanyagok:

metil-szalicilát, levomentol, all-rac-alfa-tokoferil-acetát, kámfor

Alkalmazás módja

Távolítsa el a tapasz hátoldalán lévő védőfilmet. Helyezze rá az előzetesen megtisztított és száraz kezelendő bőrfelületre és enyhén simítsa rá. Naponta legfeljebb háromszor cserélheti a tapaszt, de 8 óránál tovább ne maradjon a bőrön.

Kiszerelés

A Salonpas tapasz kétféle kiszerelésben és méretben kapható:
20 db - 6 x 4,2 cm ízületi fájdalom, rándulás, vállfájdalom esetén
2 db – 13 x 8,4 cm derékfájdalom esetén
Vény nélkül kapható, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Salonpas 20Salonpas 2
Salonpas 20 db-os tapasz ajánlott bruttó fogyasztói ára: 2 341 Ft
Salonpas 2 db-os tapasz ajánlott bruttó fogyasztói ára: 1 113 Ft
 

Bővebb információt itt talál: http://fajdalomcsokkentes.hu/

A készítmény alkalmazása előtt olvassa el a teljes betegtájékoztatót, melyet a linkre kattintva érhet el.

Betegtájékoztató

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírek

Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt

Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt

Oktatóvideó a fájdalomcsillapító tapasz felhelyezéséről

 Így helyezzük fel helyesen a gyógyszeres tapaszt 

Az alábbi videók egyszerűen, lépésről lépésre mutatják be a tapaszok helyes alkalmazását:

Allergia ősszel is?

Allergia ősszel is?


Az ősz beköszöntével sajnos még nem ér véget az allergia szezon, hiszen a parlagfű, a kender és az üröm-félék akár októberig is virágozhatnak.

A pollenszezont követően az őszi és téli időszakban is előfordulhatnak allergiás panaszok, hazánkban sokakat érint a nem évszakhoz kötött, egész éven át tartó, úgynevezett „perenniális” allergia.

Leggyakrabban a fűtési szezon kezdetével újul ki a háziporatka-allergia, de nem ritka a penészgomba és az állatszőr allergia sem.