A száraz szem betegség

A szem szárazsága az egyik leggyakoribb szembetegség. Minden harmadik embert érinthet élete valamelyik szakaszában – leginkább 40 év felett –, és a szemorvoshoz fordulók egy ötödénél állapítható meg ez a probléma. Idősebb korban a könnymirigyek csökkent működése miatt a tünet gyakoribb, ezen kívül különösen gyakran fordul elő változókorú nőknél.


Súlyossága széles skálán változhat: az enyhe, ám életminőséget kedvezőtlenül befolyásoló panaszok mellett legrosszabb esetben akár fekélyes sérülések is keletkezhetnek a szem szaruhártyáján, amennyiben nem foglakozunk a problémával. Az esetek nagy részében a tünetek jól kezelhetők a befolyásoló környezeti hatások kiküszöbölésével és a körültekintően megválasztott készítmény(ek) alkalmazásával.


A leggyakrabban alkalmazott terápia a könnypótlás, műkönnyek, síkosító és nedvesítő szemcseppek formájában. A nedvesítő cseppek csökkentik a szemben a kellemetlen érzést, megvédik a szemfelszínt a szem kiszáradása miatt esetlegesen kialakuló károsodástól. A szemnedvesítő szerek általában tartósítószert tartalmaznak, hogy a cseppentő felnyitása után hosszabb ideig használhatóak legyenek.


A technológia fejlődésének köszönhetően olyan tartósítószer kifejlesztése is lehetővé vált, amely távol tartja a fertőző ágenseket a cseppentő tartalmától, de a szem felszínére kerülve ártalmatlan anyagokká alakul: oxigénre és vízre bomlik. Ilyen tartósítószert tartalmazó készítmények a Genteal szemcsepp és szemgél.


További fejlesztéseknek köszönhetően olyan készítmények is rendelkezésre állnak, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószert. Ilyen a Hyabak szemcsepp, amely a speciális szűrőrendszerrel ellátott ABAK® tartályban biztosítja az oldat sterilitását a felbontástól számított 3 hónapig.


A Hyabak összetevői a hidratáló és síkosító nátrium-hialuronát és az UVB védelmet segítő actinoquinol.


A száraz szem kezelésére szolgáló orvostechnikai eszközök / gyógyászati segédeszközök. CE0459


A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírek

Gyors segítség az allergiásoknak

Gyors segítség az allergiásoknak

Kerülje el az utazás alatti kellemetlenséget!

Az "utazók hasmenése" jól ismert egészségügyi veszély. Legtöbben a téli vagy nyári kikapcsolódás során találkoznak ezzel a nagyon kellemetlen problémával, amely akár tönkre is teheti az utazásukat. Fontos, hogy ismerjük a kiváltó okokat és a megelőzés lehetséges módjait, így legtöbbször elkerülhetővé válik a probléma megjelenése. Ha mégis bekövetkezik, alapvető ismeretekkel és egy jól összeállított úticsomag segítségével sokkal könnyebben átvészelhetjük.

Megérkezett a Salonpas gyógyszeres tapasz – új kampánnyal jelentkezett a Sager Pharma

Megérkezett a Salonpas gyógyszeres tapasz – új kampánnyal jelentkezett a Sager Pharma

2016-ban új taggal bővült a Salonpas család. A kisméretű  20 db-os Salonpas tapasz és a nagyobb méretű, 2 db-os Salonpas tapasz mellett már elérhető az új, 5 db-os Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz is.

Az új Salonpas gyógyszeres tapasz bevezetése alkalmából megújult a Salonpas márka arculata is.